Hoppa till sidans innehåll

Borås City Triathlon blir endagstävling

31 MAJ 2018 23:53
Borås City Triathlon, en del av Svenska Triathloncupen som också är Svenskt Mästerskap på sprintdistans och Stafett kommer att genomföras endast söndag 29 juli.
  • Skapad: 31 MAJ 2018 23:53

”Vi väljer att komprimera tävlingen i Borås till en dag för att maxa upplevelsen för publiken och kunna ge våra tävlanden en häftig dag på tävlingsbanan. Vi hoppas att detta kommer att falla väl hos våra deltagare som startar dagen med individuell start och avslutar med SM-stafett”, säger arrangemangsansvarig Üve Hillep.

Vi erbjuder starter för hela skalan av triathleter, från SM-race för eliten till motionslopp för allmänheten. I motionsklass finns två alternativ: att starta individuellt eller att dra ihop ett stafettlag med två kompisar, där en simmar, en cyklar och en springer. Om du inte vill eller kan genomföra en triathlon själv är motions-stafetten ett lättillgängligt och roligt sätt att delta.

Sist på dagen avslutar vi med SM-stafett. Där tävlar föreningar mot varandra med fyra st personer; dam-herre-dam-herre. Blandad ålder Pojk/Flick 14-15 år, Ungdom 16-17 år, Junior 18-19 år, Senior 20-34 år och Master 35 år och uppåt kan mixas i lagen. Samliga i laget kör superkort distans: 265 m simning - 6 km cykel - 1,2 km löping och drafting är tillåtet.

Vi håller till mitt i stan, med simning i Viskan och cykling & löpning runt Stadsparken.

Prel. starttider finns här.

Info & anmälan via hemsida www.borascitytriathlon.se 

Välkomna till Borås!

Skribent: Lotta Johansson
Epost: Adressen Gömd

 

 Huvudpartners
 

 

 

 Samarbetspartner

 Arrangörer

 

Postadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: info@svensktriathlon...

Se all info