Hoppa till sidans innehåll

Triathlon en del av SM-veckan

29 MAR 2017 10:51
Nu kan vi äntligen meddela att triathlon är med på SM-veckan 2017. Som en av 50 idrotter kommer triathlon finnas med på programmet under den veckolånga idrottsfesten i Borås.
  • Skapad: 29 MAR 2017 10:51

Det blir en riktig idrottsfest till sommaren i Borås när en rekordstor SM-vecka ska avgöras. Den 30 juni-7 juli händer det och totalt 50 idrotter finns med på programmet. Och glädjande nog gör alltså triathlon comeback.

– Det ska bli väldigt kul att vara med på SM-veckan och få visa upp vår fantastiska idrott. Just nu jobbar vi för fullt med logistik och de tävlingstekniska delarna. Det är många detaljer som ska på plats och ska synkas med de andra idrotterna, vilket är en del av charmen med SM-veckan, säger Üve Hillep, arrangemangsansvarig på STF.

Som en av få idrotter under SM-veckan kommer triathlon att erbjuda möjlighet för motionärer att delta. Samntliga klasser kör onsdag den 5 juli.

– Vi vill visa att alla kan vara med. Man måste inte vara i perfekt form eller ha en viss utrustning. Triathlon består av de tre vanligaste motionsformerna; simning, cykling och löpning. Skillnaden är bara att i triathlon gör man dem i ett sträck.

– Det kommer att bli en fartfylld dag med båda individuella starter och stafett. Vi inleder med motion och master, följer upp med SM-klasser och avslutar med en rafflande SM-stafett på kvällen, säger Üve.

Den aktuella distansen för de individuella starterna är sprint, det vill säga 750/400 m simning, 20 km cykling och 5 km löpning. Tävlingarna för senior och masters kommer att ligga dagtid och SM-stafetten kvällstid så det går utmärkt att köra dubbla starter för den som vill det. 

I den fartfyllda SM-stafetten är upplägget att fyra lagmedlemmar (två damer och två herrar) kör var sin minitriathlon. Distanserna är 265 m simning, 6 km cykling och 1,2 km löpning.

Simningen kommer att ske i Viskan och cykling och simning i närheten av stadsparken.
Foto: Fredrik Malmlund/Sweden

Mästerskap i totalt 50 idrotter kommer avgöras under veckan.

 För varje SM-vecka tillkommer det fler idrotter som vill vara med. Det är kul för evenemanget och besökarna att det alltid finns nya tävlingar att visa upp. Vi slår återigen rekord för antalet idrotter på en SM-vecka och med flera nya idrotters intåg så kan vi verkligen visa upp den bredd som svensk idrott erbjuder, säger Annika Nykvist, projektledare för SM-veckan på Riksidrottsförbundet.

– Otroligt kul att intresset är så stort men allra roligast är kanske att vi får presentera så många nya idrotter i SM-veckan sammanhang. Flera av dem är synnerligen spektakulära och kan säkert bli stora publikdragare. Med stormsteg närmar vi oss den största SM-veckan någonsin och känslan jag har är att det kommer bli en enorm idrottslig folkfest i Borås, säger Maria Krafft Helgesson, projektledare SM-veckan sommar 2017 Borås.

SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet och värdstaden och genomförs i samarbete med berörda specialidrottsförbund. Syftet är att under en veckas tid, i en och samma stad, genomföra svenska mästerskap i olika idrotter. SM-veckan är öppen för de 71 specialidrottsförbund (SF) som är medlemmar i RF. Var med på festen i Borås!

Passa på att uppleva ett fantastiskt idrottsevenemang. Oavsett om du aspirerar på SM-titeln eller vill testa triathlon för första gången kan du vara med. I några dagar till, t.o.m. 31 mars, erbjuder vi startplatser till pangpriset 400 kr (därefter 650 kr). 

I motionsklass kan du delta antingen individuellt eller i stafett med två kompisar, där en simmar, en cyklar och en springer. 

 Motion Sprint - 400 kr t.o.m. 31/3  Till anmälan ››
 Senior/Master (SM/RM) - 400 kr t.o.m. 31/3  Till anmälan ››


Klasserna nedan har fasta priser:

 Ungdom (USM) Sprint - 300 kr  Till anmälan ››
 Junior (JSM) Sprint - 400 kr  Till anmälan ››
 Stafett sprint motion - 900 kr/lag  Till anmälan ››
 SM-stafett - 400 kr/lag  Till anmälan ››


 
Vill du hellre hjälpa till som funktionär? Läs mer och anmäl ditt intresse här 


Följ uppladdningen på sociala medier:

Facebook
@borascitytriathlonSvenska Mästerskap 2017

Duathlon - Helsingborg Duathlon 20 maj
Olympisk - Uppsala Triathlon 11 juni
Medel - Vansbro Triathlon 1 juli
Sprint & Stafett - Borås City Triathlon 5 juliDanske Invest Triathlon series 2017

Uppsala Triathlon 11 juni  Till anmälan ››
Borås City Triathlon 5 juli Till anmälan ››
Gävle Triathlon 23 juli  Till anmälan ››
Malmö Triathlon 5-6 aug Till anmälan ››

 
Läs mer om serien här

Skribent: Therése Oskarsson
E-post: Adressen Gömd

 

 Huvudpartners
 

 

 

 Samarbetspartner

 Arrangörer

 

Postadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: info@svensktriathlon...

Se all info